BÆREKRAFTIG

Bærekraftig og blomster er ikke to ord som vanligvis settes sammen.
Hos Living Flowers har vi gjort det til vår misjon å sikre at alle kan få en flott bukett blomster inn i hjemmet på en grønn og bærekraftig måte.


BÆREKRAFTIG


Bærekraftig og blomster er ikke to ord som vanligvis settes sammen.
Hos Living Flowers har vi gjort det til vår misjon å sikre at alle kan få en flott bukett blomster inn i hjemmet på en grønn og bærekraftig måte.


REDUSER DITT CO2-FOTAVTRYKK

Blomster er en av de store CO2-synderne. Spesielt vanlige friske buketter har et høyt CO2-fotavtrykk da de ofte dyrkes i drivhus og med bruk av plantevernmidler, eller i land som Kenya hvor de etterfølgende fraktes til Europa. Living Flowers skåner klimaet da våre blomster dyrkes på marker under åpen himmel. 

Living Flowers er tilsluttet Science-Based Targets (SBTi) Vi har forpliktet oss til å leve opp til Paris avtalens mål om Co2 – reduksjon og maks 1,5 graders temperaturstigning.

BLOMSTERPRODUKTION

I produksjonen brukes solceller og et dryppvannsannlegg som hovedsakelig bruker regnvann. Vi unngår også den forurensende flytransporten når blomstene fraktes til Danmark, og videre til Norge.

SOLCELLER

DRYPPVANNINGSSYSTEM

INGEN FLYTRANSPORT

Når du kjøper klimavennlige blomster fra Living Flowers er CO2-belastningen fra dine blomster betydelig mindre. Faktisk reduserer du ditt CO2-fotavtrykk med 99% over en 6 måneders periode, sammenlignet med hvis du kjøper en ny og frisk bukett hver uke. Forklart på en annen måte - ved å kjøpe en av våre klimavennlige og flotte buketter, sparer du den mengden med CO2 som slippes ut ved en busstur fra København til Madrid tur/retur. Tankevekkende, ikke sant?

BAK BLOMSTENE

Blomstenes reise starter i EU. Her dyrker de under åpen himmel, uten bruk av plantevernmidler eller andre miljøskadelige stoffer. Blomstene plukkes på det mest ideelle tidspunktet og deretter satt i vann som er blandet med et spesielt bionedbrytbart plantebasert nektar som er uten skadelig kjemi. På den måten får blomstene stoppet den biologiske aldringsprosessen og bevarer friskheten og deres naturlige skjønnhet i minimum 6 måneder.

Hos Living Flowers har vi en kort forsyningskjede som tillater kvalitetssjekk på alle nivå. God kvalitet betyr at du blir mer glad for din bukett og forhåpentlig også at du vil beholde den i lengre tid. På vårt binderi i Aarhus, i Danmark, er våre blomsterbindere derfor svært oppmerksomme på at hver enkelt blomst og blad lever opp til den høye standarden vi forlanger av våre buketter. Bukettene pakkes i silkepapir og blir deretter levert til deg i en flott, hvit kass.

BLOMSTERNE
DYRKES I EU

BLOMSTERNE
TRANSPORTERES TIL DK

BLOMSTERBINDING PÅ
BINDERIET I ÅRHUS

BUKETTEN BLIVER
LEVERET TIL DIG

BÆREKRAFTIGE DESIGN

De unike blomsterbukettene finnes i mange forskjellige flotte design og farger. Hver bukett er designet med sesongens farger i tankene og settes sammen i kombinasjoner som bringer et nytt og friskt uttrykk til de kommende sesongene. Vår designer har tenkt bukettenes lange holdbarhet med i designet, slik at vi skaper buketter som du ønsker å ha i hjemmet i minimum 6 måneder.

Vårt sortiment av langtidsholdbare buketter skifter løpende, og ofte. Alle våre langtidsholdbare blomster leveres fra blomstermarken vår i Spania, hvor blomstene gror under åpen himmel. Her bestemmer årstiden, hvilke blomster, som gror, og våre blomsterbuketter blir alltid designet etter dette. Blomstene er sesongvarer, og det er derfor ikke sikkert, at vi kan få de samme blomstene om våren, som vi kan om høsten.

Flere av våre buketter selges derfor som Limited Edition, og vi kan ikke med sikkerhet si hvor lenge vi kan lage hver enkelt bukett. Derfor er det ikke sikkert at du kan kjøpe en bukett, som du har sett på våre sosiale medier eller hjemme hos din venninne for et halvt år siden. Det gjør til gjengjeld at hver bukett sitt design er unikt, og du kan nyte synet av de vakre, langtidsholdbare blomstene i minimum 6 måneder. Du kan alltid holde deg oppdatert om vårt sortiment på vår hjemmeside eller ved å melde deg på vårt nyhetsbrev.

I designprosessen er det tenkt over hvordan noen av blomstene beholder deres naturlige farger, mens andre skånsomt og uten skadelig kjemi påføres plantebaserte farger. Gjennom denne prosessen skiller de bærekraftige bukettene seg ut i alle hjørner i ditt hjem, uten å virke eller være kunstige. Her har vi samlet noen råd til hvordan du får din Living Flowers bukett til å holde seg frisk og flott lengst mulig.

BUKETTENS VIDERE LIV:
FRA NATUR OG TILBAKE TIL NATUREN

Når du ikke lenger ønsker å nyte buketten lengre, kan den benyttes til mange nye formål slik at du unngår sløsing med blomstene. Blant annet kan du upcycle buketten i en do-it-yourself prosjekt og dermed gi den et nytt liv ved å gi blomstene en ny form.

Et annet alternativ er å gi buketten videre til en du er glad i, hvis den enda holder seg godt. Når buketten nærmer seg slutten av sin livssyklus kan du uten problemer kaste den i komposten. Da Living Flowers buketten er helt naturlig vil den brytes ned og komposteres som andre biologisk nedbrytbare produkter. På den måten påvirker vi minst mulig den fantastiske verdenen vi lever i.

FN’S 17 VERDENSMÅL

Hos Living Flowers tenker vi på fremtiden og jobber derfor aktivt på å støtte opp om 3 av FNs 17 verdensmål. Du kan lese mer om hvordan vi arbeider med verdensmålene her.

Ved å bytte ut konvensjonelle buketter, som har kort levetid, med buketter fra Living Flowers kan du redusere ditt forbruk og dermed bidra til en mer ansvarlig og bærekraftig produksjon. Grunnet den lange holdbarheten reduseres avfall og sammen kan vi endre våre vaner.

Living Flowers gjør en innsats for klimaet ved å ikke bruke flytransport og er et alternativ til blomster som er produsert i oppvarmet drivhus med høyt energiforbruk. Vårt mål er å minske utslippet av drivhusgass og dermed begrense vårt klimafotavtrykk.

Vi setter pris på økosystemene våre og blomstene fra Living Flowers er derfor dyrket i Europa under åpen himmel uten bruk av plantevernmidler og andre miljøskadelige stoffer. Blomstene håndplukkes og friskheten bevares ved hjelp av en bionedbrytbar nektar, for så å til sist bli håndbundet i Danmark.

Living Flowers er tilsluttet Science-Based Targets (SBTi) Vi har forpliktet oss til å leve opp til Paris avtalens mål om Co2 – reduksjon og maks 1,5 graders temperaturstigning.

Denne forpliktelse innebærer en ufrivillig kontroll foretatt av SBTi, utifra videnskaplige metoder vurderer om målsetningene og handlingsplanerne er tilstrekkelige ambisiøse og sikre at der bliver fulgt. Partnerene bak SBTi er blant andre FN`s Global Compact World Resources Institute og WWF, som har lagt standaren for virksomheterne som er baseret på klimavitenskapen.

SBTi hjelper virksomheter med å sikre, at deres klimamål lever opp til Paris avtalens mål om Co2 – reduksjon og max 1,5 graders temperaturstigning.