Persondatapolitikk:

Du deler dine opplysninger med Living Flowers fordi du ønsker å bestille en vare, men vi forestiller oss at du gjerne vil vite hvorfor vi skal bruke dine personopplysninger og hvordan vi behandler og bearbeider dem. Det vil vi gjerne fortelle deg, for å sikre deg en trygg kjøpsopplevelse hos oss. Når du godkjenner Living Flowers sine kjøpsvilkår godkjenner du også våre generelle cookies og privatlivspolitikk. Vi gjør alt for å skape åpenhet om dette. 

 

 1. Vi er dataansvarlige - Hvordan kan du kontakte oss?

Earth Matters ApS / Living Flowers
CVR-nr: 41143320
Samsøvej 30 G, 8382 Hinnerup
hello@livingflowers.dk  telefon +45 2785 4444

Ved å benytte livingflowers.no aksepterer du, at vi behandler dine personopplysninger i henhold til datapolitikken. Dessuten er vi oppmerksomme på behovet for hensiktsmessig beskyttelse og forsvarlig behandling av dine personlige opplysninger.

 1. Formålet og rettsgrunnlaget for behandlingen av din persondata

Personlige opplysninger dekker alle opplysninger, som kan brukes til å identifisere en person, inkludert, men ikke begrenset til, for- og etternavn, alder, kjønn, privatadresse eller annen fysisk adresse, e-mailadresse eller andre kontaktopplysninger, uansett om de vedrører vedkommendes private bopæl eller arbeidsplass. Som hovedregel kan du få tilgang til hjemmesiden uten å fortelle oss, hvem du er eller gi personlige opplysninger om deg selv. Living Flowers har derimot bruk for visse personopplysninger for å kunne handle med deg og levere nyheter og andre tjenester til deg. Virksomheten samler kun inn de personopplysningene, som er nødvendige.

 1. Kategori av personopplysninger

Vi har bruk for følgende opplysninger, når du handler hos oss for å kunne sende varen til deg: Navn, adresse, tlf.nr. og mailadresse.
Virksomheten - Living Flowers samler ikke inn personvernopplysninger om deg fra tredjemann og oppbevarer ikke informasjon om betalingsmidler, f.eks kortnummer på betalingskort, kontonummer eller lignende. 

 1. Mottakere eller kategori av mottakere

Det er kun virksomheten som bruker personopplysninger som vi har om våre kunder. Living Flowers har retningslinjer for hvem som har tilgang til disse. Det er utelukkende online shops ansvarlige og pakkeansvarlige.
Utenom det kan ansvarlige for kundeservice få tilgang til informasjon med hensikt å hjelpe kunder med spørsmål om levering, produkter osv. 

 1. Oppbevaring av personopplysninger

Living Flowers oppbevarer personopplysninger som registreres hos Earth Matters ApS og oppbevares i fem år av økonomiske årsaker. Deretter slettes opplysningene.
Data som brukes til å sende en bestilling, slettes etter 14 dager etter bestillingen er gjennomført, da dataen ikke lengre er nødvendig. 

 1. Retten til å trekke tilbake samtykke 

Du har alltid mulighet til å få opplyst, hvilke opplysninger vi har registrert om deg, samt til enhver tid rett å trekke tilbake samtykke ditt.
Hvis du ønsker å motta dette eller trekke tilbake samtykke ditt, kan du kontakte oss på hello@livingflowers.dk
Hvis du velger å trekke tilbake samtykke ditt, påvirker det ikke lovligheten av vår behandling av dine personopplysninger opp til tidspunktet for tilbaketrekningen, på bakgrunn av ditt tidligere oppgitte samtykke. Hvis du trekker tilbake samtykke ditt, har det i så fall først virkning fra dette tidspunktet. 

 1. Dine rettigheter

Ifølge personvernforordningen har du en rekke rettigheter i forhold til virksomhetens behandling av dine personopplysninger. Hvis du ønsker å utøve dine rettigheter, kan du kontakte oss. 

7.1. Rett til å se opplysninger (innsynsrett)

Du har rett til at få innsikt i hvilke opplysninger vi lagrer om deg og hvordan disse behandles, samt en rekke andre opplysninger.

7.2. Rett til retting

Du har rett til å få rettet uriktige opplysninger om deg.

7.3. Rett til sletting

I enkelte tilfeller har du rett til å få slettet opplysninger om deg, før tidspunktet for vår generelle sletting av opplysninger. 

7.4. Rett til begrensning 

I noen tilfeller kan du be om at måten virksomheten bruker personopplysningene dine på begrenses. Hvis du har rett til å få begrenset behandlingen kan vi lagre opplysningene dine, men kun bruke dem med ditt samtykke, eller med formål å fastsette, gjøre gjeldende eller forsvare et rettskrav, eller for å verne en annen persons rettigheter eller viktige offentlige interesser.

7.5. Rett til å protestere 

Du har i en del tilfeller rett til å protestere mot at personopplysningene dine blir behandlet. Dersom formålet med personopplysningene er direkte eller tilpasset markedsføring, har du alltid rett til å protestere.

7.6. Rett til dataportabilitet

Du har i visse tilfeller rett til å motta dine personopplysninger i et maskinlesbart og vanlig brukt filformat, samt å få overført disse personopplysningene fra en dataansvarlig til en annen.

Du kan lese mer om dine rettigheter i Datatilsynets veiledning om de registrertes rettigheter, som du finner på www.datatilsynet.no

 1. Klage til Datatilsynet

Du har rett til sende inn en klage til Datatilsynet, hvis du er misfornøyd med den måten vi behandler dine personopplysninger på. Du finner Datatilsynets kontaktopplysninger på www.datatilsynet.no

 1. Hvem videreformidler vi personopplysninger til?

Personopplysninger sendt inn til Earth Matters ApS videreformidles kun til:

 • virksomhetens interne avdelinger
 • utvalgte og tillitsfulle tredjemenn, som kan benytte dine personopplysninger med formål å levere
 • varer eller serviceytelser som du har bestilt
 • forretningspartnere med formål å registrere og vedlikeholde din brukerkonto

For at kunne videreutvikle og forbedre livingflowers.no har vi statistikk over hvordan du bruker hjemmesiden. Personopplysningene registreres hos Earth Matters ApS og oppbevares i fem år, hvor de deretter slettes. Vi samarbeider kun med databehandlere i EU eller i land som kan gi dine opplysninger en tilstrekkelig beskyttelse.
Som registrert hos Earth Matters ApS, har du alltid rett til å sende oss dine innvendinger mot registreringen. Du har også rett til innsikt i hvilke opplysninger, som er registrert om deg. Disse rettighetene har du etter personvernforordningen. Henvendelser i den forbindelse sendes til: hello@livingflowers.dk

 1. Hva bruker vi personopplysningene til?

Vi kan benytte dine personopplysninger til å:

 • Betjene dine online kjøp på vår online forretning (Sende dine varer osv.)
 • Registrere, samt vedlikeholde din profil.
 • Gi deg en mulighet for å delta i visse serviceytelser. For eksempel hvis du deltar i konkurranser og/eller kampanjer online. 
 • Sende dine varer/din ordre. 
 1. Tilgang til dine opplysninger  

Du har alltid mulighet til å få opplyst, hvilke opplysninger vi har registrert om deg. Hvis du ønsker at motta disse, kan du kontakte oss på hello@livingflowers.dk. Du kan alltid få fjernet eller rettet uriktige opplysninger.